Dirigent Betty Bakker

Betty Bakker(1959), opgegroeid in Oosterend op Texel kwam al op jonge leeftijd in aanraking met de fanfaremuziek. Haar eerste muzieklessen kreeg zij van haar vader en op zevenjarige leeftijd speelde zij al bugel in het fanfareorkest van de christelijke muziekvereniging Excelsior.

Op 11 jarige leeftijd ging zij, met het diploma D op zak, spelen in het nationaal jeugd fanfareorkest o.l.v. Piebe Bakker. Zij toerde daarmee door Oostenrijk, Zweden, Denemarken en België. Tussen 1970 en 1975 won zij verschillende solistenconcoursen op Texel en Marken.  Na de middelbare school op Texel was het conservatorium in Alkmaar dan ook een voor de hand liggende keus. Na afronding van haar studie AMV en trompet studeerde zij in 1986 als eerste in Nederland af op de bugel. Vervolgens studeerde zij Ha/Fa directie bij Jan Schut. Als soliste speelde zij onder andere bij het Nationaal jeugdorkest, Noord-Hollands fanfareorkest, Brabants fanfareorkest en de Philharmonie Leende.

Tegenwoordig coördineert zij met haar echtgenoot Jan Kühne de Valkkoger Muziekschool, waar zij ook de amv- en koperlessen verzorgt. Als dirigente is zij naast NUEVO werkzaam bij Excelsior op Texel en Advendo in Broek op Langedijk  Door haar originele repertoirekeuze en inspirerende werkwijze weet ze jong en oud enthousiast te maken en te houden voor de Harmonie en Fanfare muziek en geniet zij grote bekendheid in de Ha/Fa wereld. Voorbeelden hiervan zijn onze eigen concerten in het Zaantheater maar ook de Proms concerten die zij heeft gegeven met Excelsior Texel en Advendo.

Voor 2016 staat de grootse productie NUEVO vliegt de wereld over op de agenda in de Beurs van Berlage te Amsterdam.