Geschiedenis

NUEVO is opgericht in oktober 2000. Begonnen als jeugdharmonie en inmiddels uitgegroeid als een volwaardig harmonie orkest.

Aangezien de verhouding tussen jeugd en volwassenen steeds meer gelijk trekt, heten wij sinds 2007 Harmonie NUEVO.

Vanaf de oprichting staat het orkest onder de bezielende leiding van dirigente Betty Bakker. Zij doet dit met veel enthousiasme en weet de leden nog steeds te motiveren en te inspireren om te spelen in het orkest.

NUEVO is een uniek orkest en de leden van het orkest zijn een hechte groep. Natuurlijk komen er leden bij en gaan er weer weg, maar vaak komen oud leden toch weer terug en dat zegt toch wat over het orkest.

Anders dan bij veel andere harmonie en fanfare verenigingen hebben wij geen apart opleidingsorkest voor jeugd en leerlingen. Zodra je een instrument kunt bespelen speel je direct mee in het ‘grote’ orkest.

Niet alleen de dirigent en de leden maken verschil. Ook de muziek maakt verschil.

De programmering van NUEVO is eigentijds, vooruitstrevend maar tevens uitdagend samengesteld zodat er voor elk muzikaal niveau genoeg uitdaging bestaat in het gezamenlijk musiceren.

Natuurlijk willen we nog meer! We willen graag blijven groeien in leden. Daarvoor organiseren we jaarlijks een NUEVO Family and Friends avond waarbij iedereen die een instrument kan of wil gaan bespelen welkom is om samen met ons een avondje muziek te maken.